Близнаци

21.05 – 20.06

Вестоносецът

Ключова фраза: Аз мисля
Основни качества: Интелигентен, способен да се приспособява, универсален, ловък, винаги информиран, общителен.
Тъмна страна: Прекалено разговорлив, склонен да преувеличава, склонен към клюки и измама, предразположен към лъжи и кражби, не се обвързва емоционално, бързо сменя настроенията, двойствен и прекалено рационален.
Качество/ Елемент: Подвижен/ Въздух
Планета: Меркурий
Ден: Сряда
Движеща сила: Да знам и да съм гъвкав
Части на тялото: Ръце, бели дробове, нервна система
Цвят: Оранжево

Зодия Близнаци се стреми към познание, но без да се задълбочава. Те са много любопитни и наблюдателни, опознават процесите и явленията около себе си и успяват бързо да се адаптират към тях, защото са много интелигентни и усвояват бързо средата и информацията. Имат добри връзки и много познати, умеят да пишат и се изразяват добре. Притежават завидно чувство за хумор, защото са остроумни и находчиви. Те са изключително бързи, сръчни и изобретателени, но също така – разсеяни и повърхностни. Заради своята повърхностност и любопитство са склонни към клюки и интригантство. Енергията на Близнаците се проявява идеално там, където се изисква ум, сръчност и бързина на сетивата – журналистика, търговия, публични комуникации, реклама и други. Знакът дава желание за учене и опознаване на света.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в знака на Близнаци. Това показва къде и по какъв начин ще прилагаш най-добре своите възможности да учиш и комуникираш.