Везни

23 Септември – 22 Октомври

Партньорът

Ключова фраза: Аз балансирам – хармония
Основни качества: Логичен, дружелюбен, изискан, добродушен, общителен, с добър вкус, дипломатичен, със силно развито чувство за справедливост
Тъмна страна: Повърхностен, нерешителен, користен, лицемерен, прекалено снизходителен
Качество/ Елемент: Кардинален/ Въздух
Планета: Венера
Ден: Петък
Движеща сила: Нуждата от партньор и хармонични отношения
Части на тялото: Бъбреци, областта на кръста, яйчници
Цвят: Зелено

Везните се стремят към нежност, удоволствия и сърдечни блянове. Те са миролюбиви, дружелюбни, учтиви и дипломатчни. Отличават се с общителност, вежливост, артистичност, изтънченост и убедителност. Излъчват равновесие, хармония и се стремят към справедливост. Е, няма как да са чак толкова божествено идеални, затова е редно да се споменат и другите техни качества като: непостоянство, капризи, мързел и нерешителност, които често ги довеждат до апатия. Лесно се поддават на изкушения и лесно се разубеждават от първоначалната си позиция. Склонни са да се привързват. Да, те трудно решават за себе си, но когато трябва да влязат в ролята на арбитър за някой друг, проявяват пълна безпристрастност и внасят симетрия и хармония в спорните въпроси. Изключително естетични, те харесват изтънчените предмети и красивия външен вид, а тоалетката им е пълна с козметика и парфюми. Енергията на зодия Везни е подходяща за сферата на изкуството, дипломацията, съдилищата или за занимания с бижута, мода или козметика. Везни дава желание за хармония и социална справедливост, както и стремеж да наложи хармония в общуването.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в зодия Везни. Това ще разкрие как подхождаш към партньорствата, в коя сфера от живота ще ги търсиш.