Водолей

Шегобиецът

Ключова фраза: Аз знам – съзнание
Основни качества: Интелигентен, изобретателен, оригинален, находчив, новатор, бунтар, реформатор, хуманист, приветлив, алтруист, общителен.
Тъмна страна: Безразличен, изисква прекалено много свобода, бунтар без кауза, разпилян, безотговорен и емоционално резервиран.
Елемент: Неподвижен/ Въздух
Планета: Уран
Ден: Събота
Движеща сила: Приятелството
Части на тялото: Глезени, пищяли, кръвоносна система
Цвят: Виолетово

Водолеят търси неограничена свобода за себе си и приятелите си. Той е хуманен, човечен и толерантен. Мисленето му е прогресивно, логично и изобретателно. Той е абсолютният интелектуалец – ексцентричен, непредсказуем и алтруист. Тъй като по природа е бунтар и невъздържан, той носи със себе си реформи. Той е добър слушател, възприемчив и интуитивен, компетентен и аналитичен. Чувства се като гражданин на света и не признава ограниченията (от всякакъв характер), които хората сами си поставят. Има способността да изолира емоциите си, което го прави изключително обективен, но също и – надменен. Допълнителните качества, които го описват са изследователски нюх, неконвенционалностт, непокорството и желание за поемане на риск. Енергията на Водолея е подходяща за области, в които е необходимо новаторство и желание да се помогне на човечеството – наука, технологи, откривателство, обществени организации, политика и други. Водолей дава желание за независимост и освобождаване от ограниченията, което е продиктувано от любов към човека.

При анализ на хороскопа се изследва кой дом и кои планети в наталната ти карта попадат в знака Водолей, а това показва къде ще бъдеш непредсказуем и нестандартен. В същите области най-вероятно ще настъпват обрати и изненади.