Дева

23 Август – 22 Септември

Редакторът

Ключова фраза: Аз анализирам – контрол
Основни качества: Скромен, честен, непретенциозен, проницателен, дисциплиниран, аналитичен, логичен, отговорен, алтруистичен, работлив, притежава целебни и диагностичини сили.
Тъмна страна: Перфекционизъм, склонност към маниакална натрапливост, прекалена критичност, подчертано внимание към незначителните детайли.
Качество/ Елемент: Подвижен/ Земя
Планета: Меркурий
Ден: Сряда
Движеща сила: Да разглоби на парчета, анализира и случи по най-правилния начин.
Части на тялото: Коремна област, черва, черен дроб, жлъчка
Цвят: Жълто-зелено

Девата анализира – всеки и всичко, непрекъснато. Тя не го прави просто така, а защото се стреми към перфектната самореализация. Ето защо Дева провокира качества като трудолюбие, фактологичност, последователност, практичност и методичност. Те внимават в детайла и са критични. Обичат реда и са почтени и лоялни. Стремят се към съвършенство и здравословен начин на живот. Имат интереси към екология, диети и медицина. Целият този стремеж към съвършенство често ги довежда до дребнавост, скептичност и хипохондричност, параноичен страх от бедност и педантизъм. Те са тесногръди, плахи и изпълнителни и имат нужда от подкрепа. Енергията на Дева е подходяща за интелектуални области, в които се изисква внимание и отговорност – преподаване, медицина, административни дейности и други. Дева дава желание за коректно и ефективно служене на другите.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната карта попадат в зодия Дева. Това разкрива къде и по какъв начин ще си склонен да служиш.