Овен

21 Март – 19 Април

Освободителят

Ключова фраза: Аз съм – идентичност
Основни качества: Лидерство, инициативност, воинство, директност, сила, желание за свобода и независимост, силно чувство за справедливост.
Тъмна страна: Егоист, агресивен, мачо, груб, безцеремонен, непоследователен; първо действа, после мисли.
Качество/ Елемент: Кардинален/ Огън
Планета: Марс
Ден: Вторник
Движеща сила: Да съм пръв
Части на тялото: Глава, мозък, кръв, лице, очи, генитална област, мускули
Цвят: Червено

Овен е първият знак от зодиака и началото му съвпада с точката на пролетното равноденствие. Неслучайно това го дарява с лидерски качества и способност да поставя начало и да проправя път. Основната движеща сила при Овена са вътрешните желания и импулси да се наложи на всяка цена. Това формира в него бързина на реакциите, решителност, кураж, спонтанност и страст. Той е смел, инициативен, енергичен и готов да рискува. Иска да победи и обикновено успява да го направи, защото е борбен, агресивен и умее да води. Хората го слушат и следват. Разбира се, тези чудесни качества са съпътствани от не дотам приятната страна на Овена, когато трябва да изтърпим неговата нетолерантност, желание за надмощие, непримиримост с чуждото мнение, импулсивност и нетърпение.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в знака на Овен. Това показва в коя сфера от живота и по какъв начин ще прояваваш качествата на зодия Овен.