Лъв

23 Юли – 22 Август

Кралят

Ключова фраза: Аз повелявам – власт
Основни качества: Прилича на дете, игрив, обича забавленията, щедър, лоялен, силен, привлекателен, царствен, властолюбив, харизматичен и креативен.
Тъмна страна: Волеви, доминиращ, егоистичен, инат, упражнява контрол, не отстъпва от мнението си.
Качество/ Елемент: Неподвижен/ Огън
Планета: Слънце
Ден: Неделя
Движеща сила: Да блести, да се изявява.
Части на тялото: Сърце и гръбначен стълб
Цвят: Златно и жълто

Лъвът се стреми към външна изява на чувства, амбиции и могъщество. Той иска да се налага и блести постоянно. Влюбен във властта, горд и самоуверен, Лъвът наистина притежава способността да командва. Като истински крал, той е готов да предложи закрила на тези, които приемат неговия авторитет. Лъвът дава качества като благородство и достойнство, любов към игрите, децата, удоволствията и победата. Има болезнена нужда от публика и е склонен да драматизира. Той е егоцентричен, деспотичен и властен, но също така – раним, идеалистичен, великодушен, оптимист и романтик. Често Лъвът е много суетен, неспокоен, претенциозен и е склонен да се вдетенява. Енергията на Лъва е изключително подходяща за театъра или властта – областти, в които се изисква управление и изява. Лъвът дава желание за власт и сила с цел защита на по-слабите или изява пред погледите на другите.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в зодия Лъв (както и къде попада Слънцето). Това разкрива къде имаш най-добри шансове за изява, както и по какъв начин ще осъзнаваш и изявяваш талантите си.