Рак

21 Юни – 22 Юли

Състрадалецът

Ключова фраза: Аз чувствам – безусловна любов
Основни качесва: Грижовен, роден лечител, подкрепящ, състрадателен, цени семейството, чувствителен, домошар и по майчински всеотдаен.
Тъмна страна: Изпитва и внушава чувства на вина, привързаност, зависимост, пасивна агресивност и непреодолима нужда да се чувства необходим.
Качество/ Елемент: Кардинален/ Вода
Планета: Луната
Ден: Понеделник
Движеща сила: Да родя (създам) и да отгледам с грижа.
Части на тялото: Ребра, стомах, гърди, вътрешни органи, утроба
Цвят: Оранжево-жълто

Зодия Рак се стреми към независимост и самосъхранение. Той провокира чувствителност и впечатлителност, въображение и емоционалност. Пасивен, издържлив и упорит, той е силно привързан към миналото. Грижата, майчинството, нежността и любовта към децата се свързват със зодия Рак. Също така – любовта към семейството и традициите, понякога граничещи с патриархално поведение, ако индивидът е от мъжки пол. Ракът дава добра памет, но също обидчивост и предпазливост. Външно е спокоен и предан. Енергията му е подходяща за области, в които е необходима грижовност и топлота, майчински подход.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в зодия Рак. Това разкрива областите, в които ще си склонен да се придържаш към модели от миналото, да бъдеш загрижен и отговорен, както и начинът по който ще изявяваш инстинкта си за самосъхранение.