Риби

19 Февруари – 20 Март

Мистикът

Ключова фраза: Аз вярвам – пулсът на вярата
Основни качества: Мистик, поет, чувствителен, състрадателен, надарен с много таланти, медиум, емоционален, възприемчив, интуитивен, грациозен, с богато въображение и съзидателен.
Тъмна страна: Объркан, склонен към пристрастяване, с комплекс за малоценност, зависим и полузависим, бяга от действителността, изпитва самосъжаление, губи мярка, летаргичен, мързелив, смирен, нереалистичен.
Качество/ Елемент: Променлив/ Вода
Планета: Нептун
Ден: Четвъртък
Движеща сила: Да се разтворя и слея с всичко около мен
Части на тялото: Стъпала, имунна система, лимфна система
Цвят: Виолетово-червено

Рибите са бягство. Те на всяка цена се стремят да се откъснат от всичко, което ги привързва и задържа. Не оставят нищо за себе си, защото са състрадателни, милосърдни, пожертвователни и склонни към съчувствие. Те са нежни, търпеливи и човечни, винаги проявяват разбиране и са склонни да идеализират. Притежават силна интуиция и магнетичност. Склонни са към мистицизъм и религиозност. Имат усет към изкуството, природата и удоволствията. Рибите се свързват със стеснителност, леност, разсеяност, слабохарактерност и нерешителност. Много лесно се впечатляват и попиват като гъба емоциите на хората. Склонни са да се отвличат и размечтават в отвлечени фантазии. Енергията на зодия Риби е подходяща за всички творчески изяви, както и за професии свързани със себеотричане и съчувствие. Риби дава желание, посредством ограничения и страдание, да се унищожат ненужните обвързващи модели.

При анализ на хороскопа се изследва кой дом и кои планети в наталната ти карта попадат в знака Риби. Това може да даде информация къде е вероятно да бъдеш подложен на изпитания и ще трябва да жертваш нещо или пък ще си склонен към илюзии и фантазии и ще проявяваш силна творческа енергия.