Скорпион

23 Октомври – 22 Ноември

Трансформаторът

Ключова фраза: Аз желая – нагонът
Основни качества: Силен, сексуален, интимен, страстен, с мощни проучвателни способности, сръчен лечител, потаен, интересува се от окултното знание.
Тъмна страна: Собственическо чувство, отмъстителен, емоционално егоистичен, обладан от подтици, параноичен, разрушителен.
Качество/ Елемент: Неподвижен/ Вода
Планета: Плутон
Ден: Вторник
Движеща сила: Да се прероди
Части на тялото: Сексуални и репродуктивни органи
Цвят: Тюркоазено (зелено-синьо)

Скорпионът осъзнава, разрушава и саморазрушава стари и ненужни модели и структури. Той лесно разкрива и разбира връзките между инстинкти и външната им проява, защото подсъзнателните механизми и процеси за него са прозрачни. Има желание да властва над по-слабите, постоянен е в целите си и притежава магнетичност. Той е безкрупулен и решителен и довежда започнатото докрай. Той е мотивиран, задълбочен и пробивен. Притежава страст и висока сексуална активност, но също е ревнив, отмъстителен и жесток. Може да бъде брутален и нетолерантен, надменен и потаен. Желае удоволствия и е воден от страст към окултното и потайното. Способен е да се самовъзстановява като регенерира енергията си. Енергията на Скорпиона е подходяща за области, в които е необходимо постоянство, за да се премахнат стари модели и да се налагат нови, по-добри. Скорпион дава желание за изгаряне и пречистване на всичко старо и ненужно, за да се отвори път на новото и прогресивното.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в знака на Скорпион. Това показва къде си склонен да се трансформираш и да постъпваш свръх емоционално. Тази сфера ще е сцена на критични и трансформиращи събития.