Стрелец

23 Ноември – 21 Декември

Просветителят

Ключова фраза: Аз виждам – пророчество
Основни качества: Оптимист, късметлия, свободолюбив, мъдър, ентусиазиран, търсач на знания, природно-надарен учител, атлетичен, обича приключенията, изключително морален.
Тъмна страна: Прекален оптимизъм, лакомия, безотговорност, мързел.
Качество/ Елемент: Подвижен/ Огън
Планета: Юпитер
Ден: Четвъртък
Движеща сила: Вярата
Части на тялото: Черен дроб, бедра, ханш
Цвят: Синьо

Стрелецът се стреми да предаде духовно послание на света като създава радост и веселие. Той е спокоен и атлетичен, липсва му чувство за мярка и е безкраен оптимист. Той е невъзмутим, весел и щедър, ентусиазиран, приказлив и откровен. Има дълбок интерес към различни религии и философии. Притежава висок морал и образование. Разширява мирогледа си като пътува. Обича риска и неизвестното, което често го привлича към хазартните игри. Не обича грозни неща и лоши обноски. Честен е и уважава закона. Винаги се опитва да сглоби “голямата картина”. Харесва коне и други големи животни. Обича реда, собствеността, ритуалите и церемониите. Стрелец дава желание да се предаде на света духовно послание и оптимизъм, особено на тези, на които им липсва.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в знака на Стрелец. Това е сферата, в която винаги можеш да разчиташ на късмет и разширение.