Телец

20 Април – 20 Май

Стабилният

Ключова фраза: Аз имам – от себеоценката до материалните блага
Основни качества: Стабилен и благонадежден, търпелив и издържлив, практичен и добър финансист, артистичен и любящ; обича природата, красивите и вкусните неща.
Тъмна страна: Прекалено голям материалист с желание да притежава и трупа собственост; инатлив, не обича промяната; фанатичен и тесногръд; лаком, обича да се глези.
Качество/ Елемент: Неподвижен/ Земя
Планета: Венера
Ден: Петък
Движеща сила: Да притежава и да се чувства комфортно.
Части на тялото: Гърло, шия, уши, щитовидна жлеза, сливици, ларинкс.
Цвят: червено-оранжево

Телецът е бавен, спокоен и практичен, силно привързан към всичко материално. Той търси стабилност, сигурност и лично удобство. Телецът е артистичен и обича изкуството, търси мир и хармония, не обича да го безпокоят. Чувства се чудесно, когато е заобиколен от лукс. Той може да е нечовешки търпелив и волеви, а ако трябва да се сблъскате с ината му, по-добре се откажете от самото начало и не си губете времето и нервите. Енергията му е изключително подходяща за моменти, когато трябва да се прояви издържливост, последователност и търпение. Телец дава желание за притежание и обсебване на материалните блага с цел лична изгода.

При анализ на хороскопа се изследва кои домове и планети в наталната ти карта попадат в знака на Телец. Това помага да се идентифицира кое намираш за ценно, по какъв начин ще трупаш ценности и как се формира ценностната ти система.