Новолуние в Овен и финал на ретроградния Меркурий!

16 – 22 април

Започваме седмицата с две чудесни новини. Тази сутрин в 04:57ч. настъпи Новолуние в Овен, а Меркурий вече не е ретрограден. Време е да се задвижим напред. В следващите седем дни, Луната ще премине през знаците Телец, Близнаци и Рак, а в края на неделния ден ще навлезе в Лъв. Последният ден на ретрограден Меркурий беше 15.04, така че от днес можем да отдъхнем. Наблюдаваните по време на ретроградната му фаза грешки в комуникацията и затруднено общуване, повреди в телефони и компютри, объркани планове, неразбории и заблуди, би трябвало да изчезнат. И все пак, нека не забравяме, че ретроградното му движение си има и сянка – около 2 седмици преди и след ретроградната фаза. В пълен ход ще бъде от 3.05, но това не бива да ни притеснява или бави. Чудесно е, че директното му движение съвпада с Новолунието в Овен. Време е да се задвижим напред. Ето и най-важните моменти от предстоящата седмица:

 

16.04 – Новолуние в Овен

Новолунието настъпи в Овен, но реално активната част от деня ще премине под знака на Телец, в който луната навлиза в 11:48ч. И все пак, Новолунието настъпило в Овен носи всички качества на това време. Ще бъдем изключително мотивирани да започнем нещо ново и моментът е подходящ за това. Чувстваме се енергични, споннтанни и ентусиазирани. Възможно е също така да се наблюдава известна липса на тактичност и импулсивност, особено преди обяд. Ако енергията ни дойде в повече, добре е да я освободим чрез малко спорт или друго физическо натоварване. Луната в Овен е подходяща за бързи действия, които ще доведат до незабавни резултати, да отстояваме себе си и да поемаме повече предизвикателства. Може да начертаете пътя, който искате да извървите тази година. Моментът е подходящ дори да визуализирате вашите мечти и желания в колаж. Опитайте се да отделите време, ако не през деня, то поне вечерта след работа и направете своя колаж за годината. Можете да го направите с картинки на компютър или с изрезки от списания. Проявете творчество. Помислете кои са най-дълбоките ви, истински желания и ги илюстрирайте. Мечтайте смело и пожелайте най-доброто за себе си.

16.04, 11:48 ч. – Луната навлиза в Телец

Ще имаме нужда от спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Импулсивната ни реакция ще бъде да се отпуснем, да се противопоставим на промяната, да се насладим на природата и физическия свят около нас. В негативните си проявления може да ни доведе до прекомерен инат и материализъм. За какво е подходяща луната в Телец? За всички важни дейности, свързани с нещо материално, които ще ни доведат до солидни резултати, например: финансови дейности и такива, в които са въвлечени лични притежания, кандидатстване за кредит, декориране на дома. Също може да добавим и стартиране на потенциално дългосрочна връзка. Започнати на Новолуние, тези проекти имат максимален шанс да се развият докато Луната нараства. Ще бъде в Телец до 18.04.

17.04 – Сатурн става ретрограден в Козирог

Сатурн обикновено изисква от нас да намалим, опростим, преструктурираме като изчистим излишното. Ще почувстваме тежестта на отговорностите ни и е възможно да изгубим мотивация, заради изгубена връзка с целта. Ще се почувстваме натоварени от решения, които чакат да бъдат взети. Важно е да отбележа, че ретроградното движение на планетите касае нашата гледна точка. Движението назад е само привидно. То не е действително. Затова ефектът на ретроградното движение касае начина, по който ние виждаме нещата. В момента, в който се адаптираме към него, периодът се превръща в благоприятен за ревизия и преоценка. Козирог изисква от нас ясна и силна връзка с крайната цел, план и отговорно отношение. Възможно е да има забавяния, но това ще ни даде възможност да коригираме нашите грешки и да подобрим работата си. Периодът ще продължи до 6 септември.

17.04 – Хирон влиза в Овен

От 2011 г. Хирон се намира в мечтателната и чувствителна Риба, но на 17.04, той влиза в прогресивния и ориентиран към действието Овен, за да прекара там следващите 8 години. Символът на Хирон не случайно е ключ. Вложеният смисъл е да отключи нашата истинска сила лекувайки болките от миналото ни. В следващите 8 години, тема по която трябва да работим са разрушителните, агресивни тенденции и гнева, с които се свързва Овен. Къде можем да бъдем лидери проявявайки повече нежност и съпричастност? Нещо, на което би трябвало да ни е научил Хирон в Риби. Да простим на себе си и на другите за действия от миналото е първата стъпка към по-доброто разбиране на собствената ни цел в този живот. Вглеждането в по-голямата картина ще ни помогне да видим смисъла и да намерим причината защо са ни се случили някои неща, особено болезнените, да осъзнаем че неизбежно е трябвало да минем през тях, за да станем това, което сме днес, да израснем. В това се крие лечителската сила на Хирон.

18.04, 15:01 ч. Луната навлиза в Близнаци:

Основният ни инстинкт ще бъде да комуникираме, мислим и учим. Водени сме от нашето любопитство и търсене на разнообразие. Луната в Близнаци е много безгрижна, свежа и любопитна, но също така може да бъде капризна и непостоянна. За какво е подходяща Луната в Близнаци? Всички дейности, в които са въвлечени комуникации и умствена активност, както и вършене на няколко неща едновременно. Четене, учене, подготовка на кореспонденция, имейли, писане, преподаване, установяване на контакти, кратки пътувания.

19.04 – Слънцето навлиза в Телец

Сезонът на Телеца започва! Време е за приземяване. Коя от хилядите идеи родени по време на четирите седмици в творческия Овен можем и искаме наистина да осъществим? Грабнете я и започнете да я поливате. Телецът вярва, когато види и пипне.

22.04 – Плутон става ретрограден в Козирог

Плутон е втората планета, която става ретроградна в Козирог тази седмица. В комбинация с ретроградния Сатурн, Плутон ще ни накара да се вгледаме в детайлите и като цяло ще ни помогне да видим грешките си. Изследвайте и проверете всичко в детайл докато строите плановете си.

22.04, 20:10 Луната навлиза в Лъв:

За финал на седмицата, в неделя вечерта луната навлиза в Лъв – време е да отпуснем малко края и да се позабавляваме, да бъдем креативни и да се наслаждаваме по детски на живота.