Астрологична прогноза за септември 2018

Септември е тук! Време е да разгледаме какво ни носи последния месец от лятото. Освен че слага своеобразен завършек на отпускарския сезон и премества партитата от плажа в откритите градски барове, енергията на планетите през септември ни подсеща, че е време да се мобилизираме, да върнем на дневен ред работните си проекти, да влезем в ритъм с грижите за съня и здравето си и да направим плавния преход към есента.

След двумесечния блок от ретроградни Меркурий и Марс, най-сетне сме извън сянката им и спокойно можем да стартираме нещата, които “по съветите на звездите” до този момент отлагахме. Марс ще започне да се движи с нормалното си темпо в началото на октомври, но все пак вече е директен. Ако в последните два месеца сте се чувствали сякаш тичате срещу вятъра и всяко нещо е изисквало от вас огромни усилия, през септември ще усетите значителен прилив на енергия. За да изберете подходящия момент за вашите идеи, планове и проекти, разгледайте основните астрологични събития за месеца:

6.09 – Меркурий преминава в Дева
Меркурий е естественият управител на Дева и влизайки в своята позната територия, той ще бъде на трон. Умът ни ще работи с по-голяма лекота в посока организация на нещата, които трябва да се свършат, анализ и изпипване на детайла, фокус върху здравето и по-старателна грижа за него. Меркурий ще остане в Дева до 22.09.

6.09 – Сатурн става директен
Сатурн е планетата на отговорностите, уроците, изпитанията и ограниченията. Ставайки директен ще ни напомни да се погрижим за задълженията и отговорностите си и да формулираме по-реалистично целите си. Дългосрочните ни цели и планове стават все по-ясни, както и ограниченията свързани с тях. С по-голяма лекота следваме и се съобразяваме с наложените отвън правила.

9.09 – Венера преминава в Скорпион
Страстният Скорпион ще даде своята окраска на планетата на любовта, партньорствата и парите. Двойките ще търсят емоционална дълбочина в отношенията си и е възможно да се подлагат взаимно на изпитания, за да проверят верността си. По отношение на парите, моментът ще е подходящ за работа с тях под формата на кредити и заеми. Венера ще остане в Скорпион до 31.10.

9.09 – Новолуние в Дева
Може би най-подходящият момент за организиране на нашия диетичен и двигателен режим, както и за организация на нашата ежедневна работа. Периодът на намаляваща Луна от началото на септември до Новолунието в Дева също е подходящ за всички, които са решили да се разделят с излишни килограми. Ако сте планирали козметични и разкрасителни процедури, направете ги до края на септември, защото от началото на октомври до средата на ноември Венера ще бъде ретроградна и периодът ще бъде крайно неподходящ за това.

10.09 – Марс преминава във Водолей
Освен, че вече е директен, Марс ще премине отново в знака на Водолей, в който се намираше през август по време на ретроградната си фаза. Особено силно ще го усетят представителите на въздушните и огнените знаци (Водолей, Везни, Близнаци, Овен, Лъв, Стрелец), които ще получат прилив на енергия, вероятно ще бъдат затрупани от покани за излизания с приятели или участия в групови проекти. Контактите през този период ще бъдат засилени.

12.09 – Юпитер прави секстил с Плутон
За трети път Юпитер формира секстил към Плутон, откакто е в Скорпион. Първите два пъти бяха през Януари и Април. Това е много силен транзит, който подхранва нашите амбиции. Ще се отрази благоприятно на различни бизнес и търговски начинания. Желанието за по-голяма лична значимост ще ни мотивира да преследваме по-амбициозно своите цели. Ще сме по-гъвкави и убедителни. Това е възможност да подобрим самите себе си или да се възползваме от ресурс, който преди сме неглижирали.

22.09 – Слънцето преминава във Везни
Както всяка година по това време, около есенното равноденствие Слънцето преминава във Везни. В съвпад с Меркурий във Везни, прави периода много подходящ за сключване на партньорства, сделки, провеждане на важни разговори, изготвяне и подписване на правни документи.

23.09 – Меркурий преминава във Везни
В деня на есенното равноденствие, Меркурий преминава в дипломатичния и балансиран знак Везни. Период за сключване на сделки и партньорства, изготвяне на правни документи. Комуникацията ще е балансирана и спокойна, хората ще се изслушват и чуват, решенията ще бъдат справедливи и печеливши за двете страни.

24.09 – Пълнолуние в Овен в квадратура със Сатурн
Това пълнолуние няма да е лесно. Ще сме по-чувствителни, ще реагираме рязко, необмислено и остро. Наелектризиращата сила на Овен може да бъде здравословно отработена с повече двигателна активност, така че да го отнесат маратонките, а не някой около вас :). Квадратурата със Сатурн ще носи допълнително напрежение, особено на родените в началото на знака Овен.

25.09 – Ретроградният Хирон се връща в Риби
Хирон ще се върне отново в Риби, където прекара повече от седем години преди да премине в Овен (през април тази година). Сега, по време на ретроградната си фаза, ще остане в Риби до февруари 2018-а, след което отново ще се задържи в Овен до юли 2026-а. Периодът е подходящ за интроспекция и себерефлексия. Енергията на Риби ще ни помогне да работим и лекуваме на дълбоко психично ниво.

30.09 – Плутон става директен
Интензивност, амбиция, потребност от власт и сила са ключовите думи на този период. В следващите месеци, импулсът за трансформация и дълбоки промени ще става все по-настоятелен.