Последен ден на Юпитер в Скорпион. Да се готвят за разширение Стрелците!

Днес беше последният ден, който Юпитер прекара в знака на Скорпион, за да го посети отново след 12 години. Следващият знак, чийто ред идва да бъде озарен от планетата на разширението и късмета е Стрелец, в който Юпитер ще прекара следващата една година (до 3.12.2019 г.) Честито на всички Стрелци 🙂

Как Юпитер в Стрелец ще се отрази на всички нас? Първо, редно е да уточним, че Юпитер е естественият управител на Стрелец и намирайки се в собствения си знак, планетата ще се чувства на трон, в свои води, изразявайки най-доброто от себе си и зодия Стрелец.

Стрелецът е надежда, вяра, оптимизъм, разширение, нестихващ стремеж към разширяване на хоризонта чрез учене, пътуване, опознаване на духовната страна на човека и живота през религии и философии, за да формира своя собствен мироглед и намери своя собствен смисъл. Юпитер формира нашето висше, интуитивно познание, носи късмет и разширение в областта от картата, в която се намира, той е нашата вяра и нашият смисъл.

За родените със Слънце, Асцендент или Луна в Стрелец, предстоят 13 вълнуващи месеци:

Слънце в Стрелец – максимална изява на талантите, множество възможности да заблестите в своята професия, социален кръг, дом, семейство, партньорства. Индивидуалното тълкуване за всеки ще зависи според това в кой дом в наталната карта се намира неговото Слънце. Слънцето отговаря за нашата осъзнатост и себеусещане, таланти, също и за нашата виталност. Юпитер транзитиращ върху слънцата на Стрелците ще се отрази добре на тяхното здраве и виталност, ще им помогне да се свържат по-добре със своя Аз, да открият и изявят по-добре талантите си и най-вече ще им донесе късмет.

Асцендент в Стрелец – за родените с изгряващ знак Стрелец също предстои вълнуваща година. Юпитер се явява управител на цялата им карта и ще привнесе оптимистичното влияние на Стрелец-а във всички области от живота им. Асцендентът е нашият подход към живота и начинът, по който се свързваме със света. С Юпитер в първи дом, определено ще сложите розовите очила и ще сте готови да посрещнете най-доброто. Според някои астролози, с които съм много склонна да се съглася, разположението на планетите в даден момент не показва толкова външни събития, които ще се случат извън и независимо от нас, колкото нашето предразположение да обръщаме внимание, оценяваме и реагираме на конкретни събития в даден момент. Именно оптимистичната предразположеност на хората родени с изгряващ знак Стрелец ще им помогне да забележат и реагират позитивно на важни за тях събития през следващата година, които ще им донесат късмет и разширение.

Луна в Стрелец – Юпитер транзитиращ в знака на Лунните Стрелци би следвало да им донесе изключително позитивни чувства и емоции, feel good време и много възможности да преживеят и се свържат със собствените си емоции. Това има своите две страни. Предоставените възможности да преживеете емоциите си и да се свържете с тях могат да са както приятни, така и неприятни, зависи до каква степен познавате себе си. При всички случаи, изходът ще е положителен и ще заобичате повече емоционалната си страна. Изключително важно е също така как са разположени вашите слънца и асцендент и как изглежда цялостната ви натална карта, за да се тълкува конкретно. За съвет можете да се допитате до някой с Луна в Скорпион, който да ви разкаже какво му се е случило през последните 13 месеца, докато Юпитер транзитираше в Скорпион, а защо не и да сформирате група за себепознание :).

Какво ще донесе Юпитер в Стрелец на останалите знаци от зодиака?

Овен (и Асцендент Овен)

Юпитер ще транзитира през вашия дом на висшето образование, работа с чужбина и чужденци, дори и само пътешествията с цел опознаване на света и удоволствие. Периодът ще е добър за учене, пътуване и всякаква форма на разширяване на хоризонта.

Телец (и Асцендент Телец)

Телците ще се занимават с теми за живота и смъртта, общите ресурси и дълбоките емоционални преживявания. Възможно е да получите финансова подкрепа от партньора си или наследство.

Близнаци (и Асцендент Близнаци)

Близнаците могат да се радват на късмет и разширение в областта на партньорствата. Това е вашата година за сключване на брак. Не само личните, но и професионалните партньорства ще бъдат облагодетелствани.

Рак (и Асцендент Рак)

Юпитер ще влияе благотворно във вашия дом на работата и здравето. Възможно е да смените работата си с такава, в която ще се чувствате по-добре или да започнете да се чувствате по-добре в настоящата си работа. Би следвало да имате добро здравословно разположение.

Лъв (и Асцендент Лъв)

Лъвът ще се чувства като типичен Лъв, докато Юпитер транзитира през неговия пети дом (на Лъва). Ще се радва по детски на живота, въодушевен от нов творчески проект или пък ще има щастието да стане родител през следващата година. Без значение кое от двете, очаква го наслада от това, което създава.

Дева (или Асцендент Дева)

При Девата, обект на късмет и разширение ще бъдат дома и семейството. Ще се устроите в нов дом или ще започнете да се чувствате по-удобно и уютно в настоящия. Възможно е семейството да се разшири с нови членове.

Везни (или Асцендент Везни)

Чудесен период да запишете кратък курс или да обогатите квалификацията си чрез допълнителна специализация. Участия в обучения, контакти, кратки пътувания са много вероятни през периода. Също така, отношенията ви с вашите братя, сестри или близко съседско обкръжение ще ви донесат късмет.

Скорпион (или Асцендент Скорпион)

След като свърши своята работа в първи дом, Юпитер преминава във вашия втори дом, където ще докосне връзката ви с материалното. Дали в буквалния смисъл –  облагодетелствани от материални придобивки, или в по-метафоричния – да започнете да се наслаждавате и цените това, което имате, разширявайки ценностите си, при всички случаи ще изпитате задоволство от себе си и това, което притежавате.

Стрелец (или Асцендент Стрелец)

Описано е в началото на статията.

Козирог (или Асцендент Козирог)

Юпитер ще докосне вашата духовна страна. Възможно е да изпитате нужда да се изолирате и скриете от шума на хората и света около вас. И тази изолация ще ви носи удоволствие. Ще имате нужда от повече съзерцание, в което може да достигнете до важни идеи и творчески прозрения. Дайте си това време. За вас приключва важен 12-годишен Юпитеров цикъл, за да посрещнете отново планетата на късмета и разширението във вашия знак в края на следващата година.

Водолей (или Асцендент Водолей)

Водолеите също ще се чувстват в свои води с Юпитер транзитиращ през собствения им 11 дом. Така важните за тях приятелства и социални контакти ще са във фокус и тема на разширение през следващата година. Ще сте ангажирани от планове, мечти и големи обществени проекти. Ще търсите и намирате смисъл в сливането на енергията ви с по-голяма група или движение, което ще ви носи усещане за просперитет и благополучие.

Риби (или Асцендент Риби)

Няма да бъде справедливо спрямо Рибите, ако не споменем, че Юпитер е управлявал и техния знак, преди откриването на Нептун и определянето му за съуправител на Риби. Разширението за тях ще бъде в областта на кариерата или най-високата им изява в обществото под формата на талант или принос. Ще бъдат амбициозни, ще търсят и получават репутация, ще печелят авторитет. Ще имат успех във всички светски дела, в бизнеса и в професията си.